Home / Személyi hitel / Nincs személyi hitel jövedelemigazolás nélkül?

Nincs személyi hitel jövedelemigazolás nélkül?

A korábbi gyakorlat szerint csupán az ingatlanfedezet elegendő volt a személyi hitel igényléséhez, de ezt egy jogszabály szigorítás megváltoztatta; ma már minden egyes személyi hitel igényléséhez szükség van jövedelem igazolásra is.

A személyi hitel nagy előnye, hogy szabadon felhasználható, így sok igénylőnek megfelelő megoldást jelent a problémái megoldásában. Mindehhez viszont szüksége van megfelelő jövedelem igazolásra, ilyen módon személyi igény nem igényelhető olyan személyek számára, akik nem rendelkeznek állandó munkahellyel, nincs bejelentett állásuk vagy friss munkaerőt képeznek az adott munkahelyen.

A bankok rendszerint meghatározzák, hogy hány havi munkaviszonyt követelnek meg az adott munkahelyen. Ez a legtöbb bank esetében 6 hónapos időszakot jelent, de egyes esetekben ez eltérhet. Néhány bank 3 havi, más bankok pedig 1 éves folyamatos munkaviszonyt követelnek meg.

Az 2012-es évtől jelentős szigorítások léptek életbe a személyi hitel igénylése és folyósítása terén. Ezek a szigorítások védik a adóst, illetve csökkentik annak esélyét, hogy fizetésképtelenné váljon. Ez természetesen az igénylési feltételek szigorításával volt lehetséges, aminek következtében ma már némileg nehezebb személyi hitelhez jutni. Ettől függetlenül még mindig az egyike a legkönnyebben igényelhető hitel konstrukcióknak, viszont alapfeltétel a tartós munkaviszony és a fizetőképesség stabil megléte. Mindenképpen csak azoknak ajánlható, akik vállalni tudják az egyéb hiteleknél rendszerint magasabb kamatokat.

About admin

Ezt is nézd meg

Személyi hiteligénylés 2017-ben munkáltatói nélkül

A munkáltató igazolása szükséges, azaz elengedhetetlen, hogy 2017-ben hitelhez jusson valaki. A legapróbb áruhitelhez, vagy …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük