Home / Személyi hitel / Fedezet nélküli személyi hitelek

Fedezet nélküli személyi hitelek

A személyi hitelek legnagyobb előnye más konstrukciókkal szemben a szabad felhasználhatóság, illetve az ingatlan fedezet nélküli igényelhetőség. Személyi hitel esetében rendszerint elegendő a megfelelő jövedelemigazolás, ilyen esetben az adós egyedül a jövedelmével felel a felvett összegért. Ráadásul még kezes megnevezésére sincs szükség.

A személyi hitelek felvétele esetén az igénylőnek nem kell nyilatkoznia arról, hogy mire szeretné felhasználni a hitelösszeget. Mivel a jövedelem nem jelent olyan szintű biztosítékot a bankok számára, mint például egy lakóingatlan, így a személyi hitel igényelhető nagysága rendszerint néhány százezertől maximum 5 millió forintig terjed. Az igényelt összeg nagyságától függően a futamidők is különbözőek lehetnek; több milliós tétel esetén akár 8 évig terjedhetnek.

A fedezet nélküli személyi hitel további előnye, hogy szinte bárki számára lehetőséget jelent a hiteligénylésre, amennyiben megfelelő havi jövedelemmel rendelkezik. A bankok továbbá rendszerint megszabják, hogy az igénylőnek 3 vagy 6 hónapja állandó munkaviszonyban kell lennie. Egyes esetekben ez az elvárás eltérhet. Meg kell jegyezni, hogy nem csak a rendes fizetések, de akár a nyugdíjak is terhelhetők személyi hitellel.

Több pozitívum ellenére is ki kell jelenteni, hogy a személyi hitel csak a stabil jövedelemmel rendelkező igények számára javasolható, akik vállalni tudják a relatív magas kamatterheket. Mivel a személyi hitelek a bankok számára nagyobb kockázattal járnak, így az extra profit érdekében magasabb kamatokat szabnak meg, így kompenzálják a fizetésképtelen adósok által okozott károkat.

About admin

Ezt is nézd meg

Személyi hiteligénylés 2017-ben munkáltatói nélkül

A munkáltató igazolása szükséges, azaz elengedhetetlen, hogy 2017-ben hitelhez jusson valaki. A legapróbb áruhitelhez, vagy …

7 hozzászólás

  1. Aktiv BÁR-os vagyok, és végrehajtást szeretnék kiváltani, személyi hitelel, 1.7Mft értékben. Nyugdijas vagyok.

  2. Üdvözlöm szeretnék felvenni 3000000ft hitelt.190000ezres rendszeres jövedelemmel rendelkezem.

  3. Jó Napot! Érdekelne hitel,ingatlan fedezet nélkül.

  4. Üdvözlöm és egy kérdésem lenne! Aktiv Bar listásként végrehajtást szeretnék kiváltani, hogyan lehetséges ez? Várom szives válaszát. Üdvözlettel: Vannai József

  5. Személyi kölcsönt szeretnèk igènyeni

  6. Jó napot kívánok ! Érdekelne a hitel aktív KHR listás vagyok

  7. Lèvai tibor vagyok szemèlyikölcsön felöl èrdeklödöm.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük