Hirdetés

Fedezet nélküli személyi hitelek

A személyi hitelek legnagyobb előnye más konstrukciókkal szemben a szabad felhasználhatóság, illetve az ingatlan fedezet nélküli igényelhetőség. Személyi hitel esetében rendszerint elegendő a megfelelő jövedelemigazolás, ilyen esetben az adós egyedül a jövedelmével felel a felvett összegért. Ráadásul még kezes megnevezésére sincs szükség.

A személyi hitelek felvétele esetén az igénylőnek nem kell nyilatkoznia arról, hogy mire szeretné felhasználni a hitelösszeget. Mivel a jövedelem nem jelent olyan szintű biztosítékot a bankok számára, mint például egy lakóingatlan, így a személyi hitel igényelhető nagysága rendszerint néhány százezertől maximum 5 millió forintig terjed. Az igényelt összeg nagyságától függően a futamidők is különbözőek lehetnek; több milliós tétel esetén akár 8 évig terjedhetnek.

A fedezet nélküli személyi hitel további előnye, hogy szinte bárki számára lehetőséget jelent a hiteligénylésre, amennyiben megfelelő havi jövedelemmel rendelkezik. A bankok továbbá rendszerint megszabják, hogy az igénylőnek 3 vagy 6 hónapja állandó munkaviszonyban kell lennie. Egyes esetekben ez az elvárás eltérhet. Meg kell jegyezni, hogy nem csak a rendes fizetések, de akár a nyugdíjak is terhelhetők személyi hitellel.

Több pozitívum ellenére is ki kell jelenteni, hogy a személyi hitel csak a stabil jövedelemmel rendelkező igények számára javasolható, akik vállalni tudják a relatív magas kamatterheket. Mivel a személyi hitelek a bankok számára nagyobb kockázattal járnak, így az extra profit érdekében magasabb kamatokat szabnak meg, így kompenzálják a fizetésképtelen adósok által okozott károkat.

Share this post:

Recent Posts

Leave a Comment