Home / Lakáshitel / Lakáshitel – Mi szükséges az igényléshez?

Lakáshitel – Mi szükséges az igényléshez?

Aki lakáshitelt szeretne igényelni, annak alaposan fel kell készülnie a hosszadalmas és néha bosszantó folyamatra. A következőkben egy rövid összefoglalóval igyekszünk megkönnyíteni a hiteligénylés folyamatát.

A lakáshitel igénylésének első lépése az ingatlan kiválasztása. Egy ingatlan vásárlás soha sem egyszerű, hiszen mindenki szeretné a saját igényeinek leginkább megfelelő lakást kiválasztani, lehetőleg a legjobb áron. Ha pedig hitelre van szükség a megvásárlásához, akkor azt is számba kell venni, hogy milyen szintű eladósodás vállalható; sok esetben kompromisszumokra van szükség és le kell mondani néhány négyzetméterről annak érdekében, hogy a későbbi egzisztenciában ne történjen nagyobb visszaesés.

Miután megtörtént az ingatlan végleges kiválasztása, a meglévő önrész figyelembevétele mellett meg kell állapítani, hogy mekkora hitelösszeg szükséges a lakás megvásárlásához. Ezzel megkezdődhet a megfelelő hitelintézet vagy bank utáni kutatás; érdemes az online lakáshitel kalkulátorokat is használni.

Miután megtörténik a bank kiválasztása, elkezdődhet a szükséges dokumentumok beszerzése. A dokumentumok között kiemelt jelentőséggel bír a munkáltatói igazolás, ami elsődleges biztosítékot jelent a bank számára arra vonatkozóan, hogy az adós képes lesz fizetni a törlesztőrészleteit.

Ezt követően a bank megvizsgálja az igénylést és ha mindent rendben talál, következhet a hitelszerződés megkötése. Az ingatlan megvásárlásához szükséges pénzösszeg folyósítása az utolsó fázisban történik meg.

About admin

Ezt is nézd meg

A lakáshitel igénylés költségei

A lakáshitel igénylés előtt mindenki pontos kalkulációkat végez; számba veszi, mekkora összeget tud önrészként felhasználni, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük