Hirdetés

Kinek érdemes lakáshitelt felvennie?

Tagadhatatlan, hogy a lakáshitellel kapcsolatban számos érv és ellenérv is felhozható. Az általános vélekedés szerint sokkal ésszerűbb és jobb érzés a saját tulajdonú lakás törlesztőrészleteit fizetni, mint egy albérletet. Ez a vélekedés megtámadhatatlan, de mégis érdemes alaposan megvizsgálni a hitelfelvétel árnyoldalait is, illetve ezek tudatában felelősen dönteni.

Egy lakáshitel felvétele minden fiatal életében nagy vállalás. A bankok komoly feltételeket szabnak annak érdekében, hogy csak olyan személyek juthassanak lakáshitelhez, akik valószínűsíthetően képesek lesznek fizetni a törlesztőrészleteket.

Mindazonáltal a lakáshitel igénylésének egyik sarkalatos pontja a munkáltatói igazolás, amely több pontban meg kell feleljen a követelményeknek. Általános esetben a bankok 3 vagy 6 havi folyamatos munkaviszonyt várnak el, de láthatunk ettől eltérő példákat is.

Az ifjúkori évek a tapasztalatszerzés és a kísérletezés időszaka is. Ilyenkor a legtöbben még szívesen váltogatják a munkahelyüket, illetve nagyon sokan élnek családi közösségben, így egy-két hónap munkanélküliként még nem tekinthető tragédiának. Sokan ebben az időszakban jönnek rá, hogy még szeretnének tanulni vagy egyszerűen csak belevágnának egy saját vállalkozásba, aminek a sikere kétséges, de mindenképpen megér egy próbát. Aki lakáshitellel rendelkezik, ezeket nem teheti meg, hacsak nem áll rendelkezésére nagyobb pénzösszeg. De nyilván nem áll rendelkezésre, hiszen akkor nem folyamodott volna lakáshitelért.

A lakáshitel természetesen megtérülő befektetés lehet, ha okosan alkalmazzák, de mindenképpen felelősséggel kell határozni mellette.

Share this post:

Related Posts

2 hozzászólás

  1. I’m really impressed with your writing skills as well as with the layout on your blog. Is this a paid theme or did you customize it yourself? Either way keep up the nice quality writing, it is rare to see a nice blog like this one nowadays..

Leave a Comment