Hirdetés

Hitelkártya igénylés BAR / KHR listásoknak

A hitelkártya méltán népszerű fizetési eszköz. Noha vannak költségei, kiválóan használható nem várt esetekben. A hitelkártyára bárkinek szüksége lehet, akár a BAR listás tagoknak is. Esetükben a hitelkártya igénylése viszont kétségesebb.

A hitelkártyát igénylő természetes személynek meg kell felelnie néhány feltételnek ahhoz, hogy a hitelintézet rendelkezésére bocsájtsa a kártyát. Általános esetben a legalapvetőbb feltétel az aktív bejelentett munkaviszony, amelyről rendszerint jövedelemigazolást kérnek. A másik alapvető feltétel, hogy az igénylő ne szerepeljen a BAR listán.

Utóbbi feltétel mégsem ennyire egyértelmű, hiszen egyes bankok különbséget tesznek aktív és passzív adósok között. A magyarországi bankok rendszerint szigorúan ellenőrzik az adóslistát, így megengedőbb esetben is csak a passzív adósok lehetnek jogosultak hitelkártya igénylésére.

A bankok ügymenete teljesen érthető a tekintetben, hogy az aktív BAR listán szereplő igénylőknek nem biztosítanak újabb hitelt. Amennyiben egy adós nemrendezett tartozással van terhelve, egy újabb hitelfelvétel újabb terheket jelent. Érdemes alaposan meggondolni, hogy a tartozások halmozása vállalható-e, illetve milyen megnövekedett terheket jelenthet.

Mindezektől függetlenül el kell mondani, hogy nem csak a banki hitel törlesztésének elmaradásával lehet felkerülni a BAR listára, hanem hitelkártya-, áruhitel- vagy lízingtartozással is. Tehát ha nem szerepelünk a BAR listán, a nem törlesztett hitelkártyás tartozás is rossz adóssá tehet bennünket.

Share this post:

Related Posts

5 hozzászólás

 1. Toldi Renáta says:

  Aktív bar listás vagyok ..igaz nem a saját okbol..hitel lehetőség felöl érdeklőkléd..

 2. Hey very interesting blog!

 3. László Attiláné says:

  Külföldi hitel vagy hitelkártya érdekelne. Sajnos BÁR-os vagyok. Nem tudom van-e lehetőség rá.

  Köszönettel:Lászlóné

 4. Szereném ha megkapnám ezt a hitelkártyát mert nagyon sok jót hallotam róla és nekem is jól jönne egy ijen kártya.

 5. Máriási Ildikó says:

  osztrák hitelkártyát szeretnék igényelni!!
  segítséget kérnék!
  köszönöm

Leave a Comment