Hirdetés

Hitelkártya igénylés és a BÁR vagy KHR listás. Lehetséges?

Sajnos egyre többet kell a KHR/BÁR listán szereplő állampolgárokról hírt adni, mert egy korábbi rosszul sikerül hitelüknél átmeneti vagy tartós pénzhiány miatt listára kerültek. Viszont ezen embereknek ha újból nem várt pénzügyi problémájuk támad,  vajon lehet hitelkártyájuk?Természetesen a hitelkártya igénylésnél bizonyos kritériumoknak meg kell felelni a z igénylőnek, és ezen adatok alapján dönt a bank vagy hitelintézet. Régebben a bankok autómatikusan elutasították a BÁR listán szereplő igényléseket, viszont a piaci verseny kvetkeztében bizonyos bankok már különbséget tesznek hitelkártyaigényléskor, hogy a felvevő fél aktív vgay passzív BÁR/KHR listás.

Amenniyben a hiteligénylő aktív, úgy a hitelintézet autómatikusan elutasítja a kérelmet, hiába van akár igen magas jövedelmigazolása. Amenniyben Passzív, úgy már jó eséllyel indulhat meg a hitelkártya-igénylés. Természetesen itt is kell jövedelemigazolás, de ebben az esetben legalább már foglalkozik velünk a bank.

Aktív BÁR/KHR listások: van megoldás mégis!

Mint fentebb olvashatták nincs megoldás Magyarországon! Viszont egyre több hirdetést olvashatunk külföldi, többnyire Osztrák bankok hirdetéséről. Igen, ezen reklámok helyes információkat adnak, azaz van lehetőség külföldi bankban igényelni hitelt illetve hitelkártyát. A külföldi intézetek nem néznek utána, hogy Magyarországon van-e, maradt-e hiteltartozása az ügyfélnek.

Mint láthatjuk, van esély a hitelkártyára legyen bármilyen státuszunk, de mindig törekedjünk arra, hogy egy rossz hitelt ne hitelből próbáljunk megoldani, mert az csak további problémákat okozhat.

Share this post:

Related Posts

2 hozzászólás

  1. Segítséget szeretnénk kérni hitel felvételre mert aktív bárosoknak vagyunk

  2. sobor aranka krisztina says:

    Szeretnék sürgősen hitelkártyát igényelni nagy szükségem lenne rá! Üdvözlettel

Leave a Comment