Home / Hiteligénylés / Hiteligénylés GYES / GYED és Családi pótlékra?

Hiteligénylés GYES / GYED és Családi pótlékra?

A 2019-es évben is igen sokan kívánnak úgy fel venni hitelt, hogy a jövedelmük nem munkahelyről származik, hanem GYES, GYED, vagy csak családiból származik. A jelenlegi jövedelmek számos bank esetében csak kiegészítő jövedelemként fogadható el, de ez mit is jelent? Ahhoz hogy hitelt kaphassunk, csak adóstársként szerepelhetünk a hiteligénylésben. Azaz ha megoldható, legyen a párunk az adós, akinek van minimum 3 havi munkahelyről származó jövedelme, és legyünk mellette adóstársak. Ugyan is a jelenlegi gyes, Gyed vagy családi, önálló jövedelemnek nem fogadható el, de kiegészítőként már igen. Tehát nem kerül automatikus elutasításra a hiteligénylésünk, hanem befogadható lesz az igénylésünk.

Az igénylés menete

Tehát ha van olyan adósunk, aki rendelkezik megfelelő jövedelemmel (ami jobb, ha bankszámlára érkezik), akkor nyugodtan jelezzük a bank irányába, hogy adóstársak leszünk mégpedig kiegészítő jövedelemmel. Ekkor a szükséges dokumentumok:

  • Személyi igazolvány
  • Lakcím kártya
  • 3 havi bankszámla kivonat
  • Szociális ellátásról szóló dokumentumok.

Ne feledjük el, hogy így ha adós adóstársról beszélünk, magasabb lesz az az összeg, amit igényelhetünk, hiszen a jelenlegi JTM 50% – 60% lehet maximum.

About admin

Ezt is nézd meg

BAR (KHR) listásoknak hitel? Mutatjuk a lehetőségeket!

Az utóbbi években a devizahitel vagy a munkahely átmeneti elvesztése nagyon sok családnak okozott fejfájást, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük