Home / Hiteligénylés / BAR (KHR) listásoknak hitel?

BAR (KHR) listásoknak hitel?

Az utóbbi években a devizahitel vagy a munkahely átmeneti elvesztése nagyon sok családnak okozott fejfájást, mivel 90 napot meghaladó tartozás után már azonnal felkerültek a BAR vagy az új nevén a KHR (központi hitelinformációs rendszer) rendszerébe. A legtöbb bank, ha ezen a lista Aktív vagy Passzív oldalán szerepel, az ügyfél nem biztosít számára hitelt, de mutatjuk milyen lehetőségek vannak. Mert bizony vannak megoldások.

Kik szerepelnek a BAR listán?

A KHR (BAR) listán mindenki szerepel, akinek magyar pénzintézettől hitele van. Az nem mindegy, hogy melyik oldalon szerepel:

Pozitív: Jó adósok szerepelnek rajta, azok, akik rendben fizetik a hitelüket.

Aktív: „rossz adósok”, azaz olyan ügyfelek, akiknek még élő tartozásuk van. A tartozás mértéke a mindenkori minimálbér 90 napon túli tartozása. Fontos, hogy ha évekkel ezelőtt tartoztunk, és felkerültünk az aktív oldalra, nem kerülünk vissza a pozitív oldalra akkor, ha rendeztük az elmaradásunkat, hanem mindaddig ott maradunk, amíg le nem jár a hitelünk.

Passzív: Amint visszafizettük a teljes tartozásunkat a bank irányába, onnantól számítva még minimum 12 hónapon keresztül a lista passzív státuszában maradunk. Ez akár 5 év is lehet abban az esetben, ha a hitelünk annyira problémás volt, hogy a bank eladta a tartozásunkat egy behajtó cégnek, és nem a teljes összeget fizettük vissza.

<!–Ads1–>

Hogyan lehetséges mégis hitelt igényelni, ha szerepelek a listán?

Vannak intézetek, aki látnak potenciált azokban az ügyfelekben is, akik szerepelnek a BAR listán. Sok esetben ezek az ügyfelek nem „rossz fizető” ügyfelek, hanem egyszerűen volt egy rossz devizahitelük, volt egy hosszabb táppénzük, és egyetlen rossz időszak miatt kerültek erre a listára, ami hosszú évekre megpecsételte a sorsukat.

Mik legyenek a lépések a hiteligényléshez?

  • Kérjük le a számlavezető bankunktól a KHR státuszunkat, hogy pontosan lássuk most hogyan áll a hitelünk, vagy a passzív státuszunk.
  • Szedjünk össze minden olyan dokumentumot, amik a korábbi hitelünkkel kapcsolatos, hogy ha kell, azonnal be tudjuk mutatni a hitelintézetnek.
  • Készítsük elő az okmányainkat. amikre szükség lesz: Személyi igazolvány, lakcím kártya, adókártya.
  • Röviden írjuk le az alábbi hozzászólás űrlapban, mikor és miért kerültünk be a rendszerbe.

Átvizsgáljuk, és megadjuk azokat a lehetőségeket, ahol érdemes elindulni. Természetesen ingyen!

About admin

Ezt is nézd meg

Hiteligénylés GYES / GYED és Családi pótlékra?

A 2019-es évben is igen sokan kívánnak úgy fel venni hitelt, hogy a jövedelmük nem …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..