Home / CSOK 2016 / CSOK 1010 – három gyermek estén összesen 20 millió forint támogatás

CSOK 1010 – három gyermek estén összesen 20 millió forint támogatás

A kormány bejelentése igen nagy port kavart. sok család, vagy családot tervező fiatal számára jelentett mentőövet a bejelentés, miszerint azok a házastársak (és ez kiemelten fontos, tehát HÁZASTÁRSAK) akik vállalnak 3 gyermeket, 10 millió vissza nem térítendő és 10 millió kedvezményes kamatozású hitelt kapnak.

Természetesen ennek a CSOK 10+10 konstrukciónak is számos feltétele van, melyet most összegyűjtöttünk:

  • A 10 milliós támogatást három gyermek esetén biztosítja az állam, viszont ebben a konstrukcióban csak és kizárólag új lakás, vagy új családi ház építésére adnak támogatást.
  • Meglévő lakás illetve családi ház nem kizáró ok.
  • Az igényléskor nem szükséges, hogy gyermek legyenek. a leendő szülőknek az elkövetkezendő években kell vállalni a három gyermeket.
  • Amennyiben a házaspár már korábban igénybe vette a CSOK-ot, nem kizáró feltétel.
  • Az első 10 millió Forint vissza nem térítendő, a második 10 millió Forint kedvezményes kamatozású hitel, melynek kamata nem haladhatja meg a 3%-ot, viszont kevesebb lehet.
  • Ennél a hitelkonstrukciónál is alapfeltételek közé tartozik, hogy a házastársak (tehát az adós és adóstárs) a negatív KHR rendszerében nem szerepelnek. A negatív khr azt jelenti, hogy nincs egyik félnek sem 90 napon túli hiteltartozása, melynek összege meghaladja a mindenkori minimálbért.

 

About admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük