Home / Céges hitel / Projekt hitelek – Ha a nagy tervekhez tőke kell

Projekt hitelek – Ha a nagy tervekhez tőke kell

A vállalkozások legtöbbje rákényszerül, hogy jelentősebb befektetéseket folytasson, fejlessze az eszköztárát, bővítse a portfólióját és nagyobb piaci részesedésre tegyen szert. Sőt, sok esetben mindezeket csakis projektfinanszírozással érheti el.

A projekt hitelek azoknak a vállalkozásoknak segítenek a fejlődésben, amelyek konkrét tervekkel és potenciállal rendelkeznek, de a megvalósításhoz tőkére van szükségük. Mint tudjuk, az idő pénz, nincs ez másként a cégek esetében sem; ha egy cég hónapokat vagy éveket vár az anyagi feltételek megteremtésével, maga az üzleti lehetőség veszik el. Nagy valószínűséggel a konkurencia teszi magáévá a piacot.

A projekt hitel azoknak a cégeknek is lehetőséget jelent, amelyek egy hagyományos banki hitelt nem tudnának igényelni. A magyarázat csupán annyi, hogy amíg a banki hitel elbírálásánál a pénz aktuális pénzügyi hátterét elemzik, addig a projekt hitelnél a finanszírozandó projekt megtérülése és potenciálja kerül mikroszkóp alá.

A projekt hitelek általában nagy összegű hitelek, amelyek futamideje közép-, illetve hosszú távú lehet. A legtöbb esetben a hitelintézetek 1 és 8 év közötti futamidőt kínálnak. Az igényléshez önrész szükséges, amelyet rendszerint 25-30 százalékban határoznak meg, de egyes esetekben ez eltérhet. A projekt hitel nem lehet kis összegű kölcsön, a minimális tétel 3 millió forint vagy annak megfelelő deviza. A legtöbb hitelintézet esetében igényelhető türelmi időszak, ami maximum 2 év lehet. A részletek törlesztése általában havi rendszerességgel történik, hacsak nincs egyéb jellegű megegyezés a cég és a hitelező között.

About admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.