Sajnos minden vállalkozással előfordulhat, hogy likviditási problémákba fut és sürgősen pénzeszközökre van szüksége. Ilyenkor a folyószámlahitel gyors segítséget jelent, amelynek köszönhetően gyorsan és egyszerűen orvosolhatók a problémák. A folyószámlahitel egy évre rögzített szabad felhasználású hitelkeretet biztosít a vállalkozások számára, ami időszakosan megoldja a likviditási nehézségeket.

Folyószámlahitelt olyan vállalkozás igényelhet, amely legalább egy teljes adóévvel rendelkezik. Államilag támogatott megoldásról van szó, így a feltételek igen kedvezőek lehetnek és megkönnyítik, hogy a váratlan helyzetek könnyedén megoldhatók legyenek.

A folyószámlahitel a legkisebb családi vállalkozások, kisvállalkozások és középvállalkozások számára jelent megoldást. Számukra a lehívható összeg 500 ezer és 25 millió forint között változik.  Gyakorlatilag szabadon felhasználható számlakötelezettség nélkül, viszont nem fedezhető belőle semmilyen exporttevékenység. Az állami támogatásnak köszönhetően a vállalkozás hitelköltségei minimálisak lesznek. Ráadásul ingatlanfedezet nélkül is felvehető.

Azok a kis- és középvállalkozások jogosultak a felvételére, amelyek legalább egy teljes adóévek tudnak maguk mögött. Nincs ingatlan fedezet, viszont a vállalkozásnak rendelkeznie kell egy készfizető kezessel. Az általános gyakorlattól eltérően a teljes hitelösszeget a hitelidőszak végén kell törleszteni.

Aki az államilag támogatott folyószámlahitelt szeretné igényelni, annak néhány kisebb költséggel kell számolnia; szükség lesz a kártyadíj és a regisztrációs díj befizetésére, valamint a garanciadíj rendezésére. További költséget a bankszámla fenntartása jelent.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..