Home / Céges hitel / Faktoring – Kintlévőség felvásárlás

Faktoring – Kintlévőség felvásárlás

A faktoringként ismerté vált céges hitelajánlat gyakorlatilag a tartozás felvásárlását foglalja magába. A hosszas kifizetési határidők és a nem fizető ügyfelek miatt a vállalkozások gyakran küzdenek finanszírozási és likviditási problémákkal. A kintlévőségek miatt a cég nem tud fejlődni, elakadnak a jelentősebb fejlesztések és beruházások is, a többi piaci szereplő pedig nem tétlenkedik és tovább erősödik. Ilyenkor cselekvéskényszer áll be, amire a faktoring jelenthet egyszerű és jó megoldást.

Az adósságfelvásárlás a gyakorlatban azt jelenti, hogy a vállalkozás valamilyen szolgáltatás nyújtásból származó rövid lejáratú követelését egy faktor cég megvásárolja, valamint ezt a követelést kezeli. Ez természetesen magába foglalja a tartozások behajtásának kezelését is.

A faktoring igénybevételének legnagyobb előnye, hogy gyakorlatilag garantált megtérülést jelent. Ennek köszönhetően pedig folyamatosan biztosítható az árukészlet feltöltése, növelhető az ügyfélkör, stabilabbá tehető a cég piaci pozíciója, illetve növelhető a profit.

A faktoring elsősorban kis- és középvállalkozások számára lehet megfelelő választás. Igénybevételével a cég azonnali tőkéhez jut, amit felhasználhat a tartozásai rendezésére vagy a növekedés finanszírozására. Ezzel a cég tehermentessé válik, minden kockázat és teher átkerül a faktorcég vállára.

A faktoring ügyvezetés úgy lett kialakítva, hogy a lehető leghatékonyabb segítséget nyújtsa a rászoruló cégek számára; ezért faktoring esetében nincs hitelbírálat, a költségei jelentősen alacsonyabbak más hitelkonstrukciókhoz viszonyítva, ráadásul az igénylése akár 48 óra alatt lefolyhat.

About admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.