Home / Autó finanszírozás / Autóhitel kiváltásával kapcsolatos információk

Autóhitel kiváltásával kapcsolatos információk

Az autóhitel kiváltása rendszerint két ok miatt válik szükségessé:

  • Sajnos előfordul, hogy az adós valamilyen oknál fogva fizetésképtelenné válik, túl nagy terhet jelent számára a törlesztőrészletek fizetése és egyszerűen képtelen eleget tenni adósi kötelességének.
  • Jobb esetben viszont a piacon szereplő jobb hitelajánlatok miatt válik szükségessé vagy ajánlottá a váltás. Önmagában ez sem ok az örömre, hiszen valószínűleg az első hitelfelvételnél rossz döntés született.

Az autóhitel kiváltása egy kedvezőbb hitelre tehát működő és gyakori eljárás. Viszont el kell mondani, hogy a váltást is körültekintéssel kell intézni. A megfelelő, illetve a legjobb ajánlat megtalálása sok időt vehet igénybe, ebben némi segítséget jelentenek a bankok honlapjain megtalálható autóhitel kalkulátorok.

A hitelkiváltás nem csak autóhitelek esetében alkalmazható; mivel az autóhitelek futamideje rendszerint rövidebb a lakáshitelekhez viszonyítva, így egy váltás rövidtávon előreláthatóbb és kiszámíthatóbb. Az autóhitelek futamideje a személyi hitelekénél viszont hosszabb, ez azt jelenti, hogy hosszútávon nagyobb megtakarítási lehetőséget tartogat egy váltás.

Az viszont tudni kell, hogy egy autóhitel kiváltása nem csak alapos utánajárást követel meg, hanem sok dokumentáció beszerzését és szerződés módosítást is. Az adósnak elég sok feladata lesz az új és a régi hitelintézetben is. Mindettől függetlenül egy váltás megéri a fáradalmat, hiszen a drága hitel kiváltásával akár jelentős összegek is megtakaríthatók.

About admin

Ezt is nézd meg

Autó hiteligénylés online

Az autó hitelek igénylésében hatalmas segítséget jelentenek az online megoldások. Már nem csak tájékozódhatunk a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük